Björkparken 1
12 augusti 2017
13:00

Referat: Films SK - Östhammars SK

ÖSK-tjejerna provade dagen till ära på en ny avsparksvariant och den höll så när på att resultera direkt då Elina blir fri med målvakten som dock räddar bollen till hörna. Tjejerna behöll sen trycket mot Film så det kändes väldigt orättvist när hemmalaget tar ledningen på sitt första skott mot mål i matchminut 9´. Film kom i och med målet in i matchen och spelet jämnades ut, kanske att dem t o m tog över bollinnehavet något. Några riktigt farliga målchanser skapades dock inte åt något håll förrän Film utökar sin ledning till 2-0 på en fin inläggsfrispark i minut 32´. Detta blev dock den tändvätska våra röd-vita tjejer behövde och bara två minuter senare rundar Elina sin back och hittar Amanda snett-inåt-bakåt som inte gör något misstag utan placerar in 1-2 högt och otagbart för Films duktiga målvakt.

Underläge 1-2 i halvtid och lite ommöbleringar i laget för att få en lite mer offensiv prägel på laget tillsammans med ett gäng tjejer som var fast beslutna om att inte åka hem tomhänta var precis vad som behövdes. Framför allt inställningen att aldrig ge sig var medicinen för dagen.

Andra halvlek var nämligen en enda lång kamp utan riktig struktur i spelet från något håll. I matchminut 63´ tar sig Amanda in i straffområdet och vräks (något onödigt) omkull. Elin M gör inget misstag utan sätter straffen säkert. Nu kom matchen i ett skede som påminde mer om två trötta boxare som gick för att få in ett knock-out slag och spelet böljade fram och tillbaka. Känslan var ändå , trots att vi var rejält trötta, att vi orkade mer och skapade lite mer halvchanser än hemmalaget.
Så kom då avgörandet. Films målvakt skickar iväg en utspark som Moa kan nicka framåt på mittplan, Amanda skarvar den vidare och Elina kommer först och kan lobbskjuta 2-3 i minut 86´ förbi en utrusande målis.

Sista minutrarna kämpas av och laget kunde äntligen få jubla över höstens första trepoängare.